MBSR tanárképzés

Fazekas Gábor – a Center For Mindfulness Hungary alapítója

Évente indítok kiscsoportos “Mindfulness Based Stress Reduction” (MBSR) tanárképzést.
Közvetlenül a világhírű Dr. Jon Kabat-Zinn professzortól tanultam az MBSR módszer alapjait.
Több mint 15 éves mindfulness tanári gyakorlatommal a legnagyobb tapasztalattal rendelkezem Magyarországon. 2007 óta tartok tanfolyamokat ingyenesen az Országos Onkológiai Intézet daganatos betegei és hozzátartozói számára.

A mindfulness szakterület úttörő képviselőjének számítok Magyarországon. A Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület elnökeként több napos nemzetközi mindfulness konferenciát szerveztem Magyarországon az ELTE-n, illetve a bangkoki ENSZ központban is a thaiföldi MCU egyetemmel közös szervezésben. Munkásságomat a mindfulness szakterület legismertebb szakértője, az első mindfulness alapú módszer (MBSR)  kidolgozója, Dr. Jon Kabat-Zinn is elismeri és értékeli, vele a mai napig baráti és szakmai kapcsolatban állok. Személyes biztatására kezdtem el saját magam is mindfulness tanárokat képezni. Támogatása jeléül az első MBSR tanárképzésem záró ünnepélyes alkalmán Dr. Jon Kabat-Zinn személyesen tartott előadást az első MBSR tanárképzős csoport tagjai számára.

Sokoldalú tapasztalattal és szerteágazó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezem mindfulness tanárképzés terén. Az Oxford Mindfulness Center kiképző tanáraival kétszer szerveztem Magyarországon MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) tanárképzést. A Mindfulness Teacher Trainer Alliance, a Global Mindfulness Collaborative,  és a Danish Center for Mindfulness képző tanáraival pedig MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) tanárképzést szerveztem. E képzéseken részben én is oktattam. Alábbi szakemberekkel működtem együtt MBSR és MBCT tanárképzés terén:

Melanie Fennel, Phd – Oxford Mindfulness Center, Oxford University
Antonia Sumbundu – Oxford Mindfulness Center,
Jon Aaron – Global Mindfulness Collaborative, Mindfulness Teacher Training Alliance, New York
Elaine Retholtz – Global Mindfulness Collaborative, Mindfulness Teacher Training Alliance, N. Y.
Lone Fjorback, Phd – Director, Danish Center For Mindfulness, Aarhus University

MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) tanárképzés indul
1. modul | Időpont:     2023.  március-április-május

Részletes információk: gfazek@gmail.com