Magunkról

A Center For Mindfulness Hungary útmutató és vezető szerepet tölt be a mindfulness módszerek népszerűsítése, a meditáció és a tudomány összekapcsolása terén Magyarországon. Nemzetközi konferenciákat szervez partner intézetekkel – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és a Párbeszéd Háza Jezsuita Lelkiségi Központ. Az Oxford Mindfulness Center és a Danish Center For Mindfulness intézetekkel partnerségben nemzetközi színvonalú MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) és MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) tanárképzéseket szervez.

Alapító igazgatója, Fazekas Gábor 12 éve tart mindfulness alapú tanfolyamokat az Országos Onkológiai Intézetben. A nemzetközi mindfulness konferencia főszervezője, az MBSR és MBCT tanárképzések szervezője és képző tanára. Mindfulness tanfolyamokat és meditációs foglalkozásokat vezet kórházakban, iskolákban, munkahelyeken, magáncsoportok részére személyesen és online, magyar és angol nyelven egyaránt.

“Nyitott szív és nyitott tudat. Minden irány felé megnyíló szeretetteljes tudatosság: ez az alapja a gyakorlásomnak, melynek fontosabb tanítói és állomásai Willigis Jaeger bencés pap, szerzetes és zen mester, és az általa alapított németországi Benediktushof meditációs központ, Jon Kabat-Zinn, és az általa alapított Center For Mindfulness (University of Massachussetts Medical School), illetve Jálics Ferenc SJ jezsuita pap, szerzetes és az általa tanított keresztény meditáció Dobogókőn.”

A Center For Mindfulness kölcsönösen előnyös partneri kapcsolatokat épít és ápol elismert nemzetközi és hazai intézetekkel és szakemberekkel a tanárképzés, tanfolyamok tartása, szupervízió, egyéb jellegű oktatás, illetve rendezvények szervezése terén egyaránt.

Együttműködő partnerek

Melanie Fennel, Phd – klinikai szakpszichológus, MBCT-tanár képző, kognitív terapeuta képző

Antonia Sumbundu, PhD – pszichológus, MBCT-tanár képző

Mindketten az Oxford Mindfulness Center hivatalos MBCT-tanár képzői

Lone O. Fjorback, Phd – Danish Center for Mindfulness igazgatója, Aarhus-i Egyetem professzora, MBSR-tanár képző

Jon Aaron – MBSR-tanár képző a CFM utódja, a Brown University Mindfulness Center-rel együttműködésben, buddhista tanító az Insight Meditation Society keretén belül a New York Insight Meditation Center tanítója

MBCT tanfolyamok és workshopok a Semmelweis Egyetemen eü. szakemberek részére :

Dr. Salavecz Gyöngyvér – klinikai szakpszichológus, MBCT tanár, MMKE fb tag, Semmelweis Egyetem Magatartástudomány Intézet munkatársa

MBCT tanfolyamok közös tartása, MBCT szupervízió:

Dr. Albu Mónika – klinikai szakpszichológus, MBCT tanár, MMKE elnökségi tag