Konferencia

A koronavírus helyzet miatt a konferenciát 2021. évre halasztottuk.

Regisztráció

Meghívott előadók

Jon Kabat-Zinn, PhD (online)

A “Mindfulness módszerek atyja”, világhírű mindfulness és meditáció tanító
Az MBSR program kidolgozója, a Center For Mindfulness (UMASSMED) alapítója. Számos bestseller könyv szerzője: Az éber figyelemről – örök kezdőknek (Mindfulness for beginners), Bárhová mész, ott vagy, Full Catastrophe Living

Thupten Jinpa, PhD (online)

Thupten Jinpa, PhD magasan képzett tibeti szerzetes (Geshe), a Cambridge-i Egyetemen filozófia (B.A.), és vallástudományok (PhD.) terén folytatott tanulmányokat. 1985 óta a Dalai Láma tolmácsa, a legismertebb bestsellereihez is közreműködött és fordította azokat. (Ethics for the New Millennium, illetve The Art of Happiness, valamint Beyond Religion: Ethics for a Whole World.) Saját könyvet is publikált: A Fearless Heart: How the Courage to be Compassionate Can Transform Our Lives. A Stanford Egyetemen a Compassion Cultivation Training™ (CCT™) módszer kidolgozója, a Compassion Institute alapító elnöke.
https://www.compassioninstitute.com/about-us/overview/

David Treleaven, PhD (online)

David Treleaven a mindfulness és trauma találkozási területének kutatója, író és oktató. A nagy sikerű Trauma-Sensitive Mindfulness c. könyv szerzője, és a Trauma-Sensitive Mindfulness (TSM) Community alapítója. Könyvén, workshopokon és online oktatáson keresztül kínál olyan gyakorlati tudást, praktikus eszközöket, legjobb gyakorlatokat meditációs tanárok, mindfulness oktatók és meditáció gyakorlók számára, melyek megfelelnek a traumában szenvedők igényeinek is. Véleménye szerint a „mindfulness még erőteljesebb, ha traumával kapcsolatos megértéssel is párosul”.
https://davidtreleaven.com/about-david/

Vidyamala Burch (online)

Vidyamala Burch 35 éve gyakorol meditációt és gerincsérülés miatt 40 éve kerekesszékes. 2001 óta tart Mindfulness-based Pain Management tanfolyamokat fájdalommal és betegséggel élők számára. Az angliai Breathworks Intézet alapítója, mely egyike a vezető mindfulness és együttérzés oktató intézeteknek Nagy-Britanniában. 2014-ben írt Mindfulness for Health c. könyve első helyezést ért el a „Popular Medicine” kategóriában, és 2017 óta receptre is kapható az Egyesült Királyságban. Azt üzeni, hogy „annak megtanulása, hogy dolgozhatom a tudatommal, azt jelenti, hogy most jó az életem, habár a testem állapota kihívást jelent.”
https://www.vidyamala-burch.com/ | https://www.breathworks-mindfulness.org.uk/board-of-directors

Tania Singer, PhD (online)

Tania Singer a Max Planck Institute berlini szociális idegkutatás részlegének (Social Neuroscience Lab) tudományos vezetője és professzora. A ReSource Project alapítója és vezető kutatója, mely az egyik legnagyobb kutatási projekt, ami különböző típusú meditációk agyi plaszticitásra, mentális és fizikai egészségre gyakorolt hosszútávú hatását vizsgálja. A Gondoskodó Gazdaság (Caring Economics) témakörében együttműködik Dennis Snower közgazdásszal. 2015-ben publikálta Caring Economics: Conversations on Altruism and Compassion, Between Scientists, Economists, and the Dalai Lama könyvét.
https://www.resource-project.org/en/ | https://en.wikipedia.org/wiki/Tania_Singer

Lone O. Fjorback, PhD (online)

Lone O. Fjorback, PhD az Aarhus-i Egyetem professzora, a Danish Center For Mindfulness igazgatója, a koronavírus helyzet miatt 2021-re halasztott International Conference on Mindfulness (ICM2021) fő szervezője és házigazdája. Lone nemzetközileg elismert mindfulness kutató és mindfulness tanár, érdeklődési területe a mindfulness és együttérzés alapú módszerek alkalmazása az egészségügyben, oktatásban, munkahelyeken és a politikában. Irányításával a Danish Center For Mindfulness a Jon Kabat-Zinn által alapított Center For Mindfulness utódja, a Brown Mindfulness Center által elismert és társult MBSR mindfulness-tanár képző központjává nőtte ki magát. Jon Aaron New York-i mindfulness-tanár képzővel és Fazekas Gáborral közösen MBSR képzést indítanak Magyarországon is.
https://mindfulness.au.dk/en/conference-2021/q-a-with-lone-fjorback/

Mustó Péter SJ

Jezsuita szerzetes. 1979 és 1991 között a kolumbiai misszióban dolgozott, Bogota egyik szegénynegyedében egy napköziotthont hozott létre szegénységben élő gyerekek számára. A rendszerváltozás után hazajött Magyarországra. Rendszeresen vezet csendmeditációs lelkigyakorlatokat Dobogókőn, Tahiban és Németországban. E téren végzett munkája elismeréseként a köztársasági elnök magas rangú állami kitüntetésben részesítette. Könyvei: „Remény és kétség között Bogotá utcáin”, „Csendben születik az élet”, „Megszereted, ami a Tiéd”. Azt vallja, hogy minden ember egyedi: „Aki igazán te vagy, azt senki nem tudja helyettesíteni.”
https://hu.wikipedia.org/wiki/Must%C3%B3_P%C3%A9ter

Sajgó Szabolcs SJ

Jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza keresztény lelkiségi és kulturális központ igazgatója. Szabolcs atya lelkigyakorlatokat 1983 óta , csendmeditációs szemlélődő lelkigyakorlatokat 1992 óta vezet és kísér rendszeresen. 1993-ban megalapította a dobogókői Manréza Lelki és Kulturális Központot és 2008-ig vezette is. 2014-től a rend budapesti kulturális centruma, a Párbeszéd Háza igazgatója, 2017-től a Magyar Jezsuita Menekültszolgálat és a Lehetőségek Iskolájának rendi felelőse, valamint a Faludi Ferenc Jezsuita Akadémia elnöke. Szerzetesi feladatai mellett író, költő és versfordító, képzőművészeti kiállítások kurátora, kulturális és lelkiségi programok szervezője és házigazdája.
https://parbeszedhaza.hu/ph-igazgato

Mathias Pongratz

Mathias Pongracz magyar származású ácsárja (senior tanító) Chögjam Trungpa Rinpocse tanítványaként tanult és gyakorolt a 80-as évek elejétől kezdve. Trungpa Rinpocse halála után fia, Szakjong Mipham Rinpocse irányításával folytatta tanulmányait, illetve Kobun Chino Roshi mellett zen gyakorlást is végzett. Jelenleg a Shambhala hagyományvonal egyik vezető tanítója, és közel két évtizede mindfulness tanár is. Franciaországban, Belgiumban, Ausztriában és Magyarországon is vezet Shambhala és mindfulness elvonulásokat.
https://shambhala.org/teachers/acharyas/mathias-pongracz/

Cser Zoltán

Cser Zoltán buddhista teológus, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója. A buddhizmussal 17 évesen találkozott, majd felvételt nyert a Tien Tai Ötelem Rendbe (1992), amely egy kis kínai kolostori irányzat. Egyházi szóvivő, A Tan Kapuja Buddhista Egyház belső ügyeivel foglalkozik: vallások közötti kapcsolatok ápolása, ünnepek, szertartások szervezése, megtartása. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán többek között vipassana, samatha meditációt és buddhista etikát is oktat. A tibeti buddhizmus egyik ágát is gyakorolja.
https://www.tkbf.hu/oktatas/oktatok/cser-zoltan

Földiné Irtl Melinda

Földiné Irtl Melinda A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanára, többek között buddhista pedagógiát, Satipatthana meditációt (Foundations of Mindfulness) is tanít a Főiskolán. Több jóga irányzat képzett oktatója, az Indiában 3 éves MA jóga képzést végzett el (Swami Vivekananda Kendra Yoga Anusandhana Samsthana, Jóga Tudományok Tanítója 2004-2007 India, Bangalore). 2010–2018 között az Indiai Nagykövetség megbízott jógaszakértője és oktatója.
https://www.tkbf.hu/oktatas/oktatok/foldine-irtl-melinda 

Fazekas Gábor

A konferencia házigazdája, a Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület elnöke, a Center For Mindfulness Hungary alapító igazgatója. 12 éve tart mindfulness alapú tanfolyamokat az Országos Onkológiai Intézetben. MBSR és MBCT tanárképzések szervezője és tanára az Oxford Mindfulness Center és a Danish Center For Mindfulness intézetekkel partnerségben. Mindfulness tanfolyamokat és meditációs foglalkozásokat vezet kórházakban, iskolákban, munkahelyeken, személyesen és online, magyar és angol nyelven egyaránt.

Te is lehetsz előadó

Itt lehet jelentkezni

Szekciók megtartására
témáinkhoz kapcsolódó
(mindfulness-együttérzés-etika)
előadások és workshopok tartására
szakértők, tanárok, kutatók
jelentkezését várjuk.
Határidő: 2020.06.30

Szekciók

Három különböző szekcióba soroljuk be az előadásokat, illetve workshopokat:

Tudomány – Tudományos kutatás, előadás, evidence-based módszer bemutatása
Hagyomány – Hagyományból, világvallásból, spiritualitásból építkező előadás
Kísérleti jellegű – Újító, fúziós, kísérleti jellegű, be nem sorolható program

 

 

Mindfulness film vetítés

18 világhírű mindfulness szakértővel készített interjú,
meditációval kapcsolatos új tudományos kutatási eredmények,
életfordító történetek a mindfulness alkalmazásáról
Manhattan-től a menekülttáborokig…
—————————————————————————
Aktualitás:
Jon Kabat-Zinn és Vidyamala Burch mindfulness tanítók
előadást tartanak a nyári mindfulness konferencián is!
—————————————————————————
Világpremier az Oxford Mindfulness Centerrel közös szervezésben
2020. június 3.-ig a film ingyenesen megtekinthető az alábbi linken:

My Year of Living Mindfully

Ha lemaradsz róla, a film tolmácsolással a konferencián is levetítésre kerül!
A vetítés jogát már jogtisztán megszereztük 🙂

—————————————————————————

 

Kinek ajánljuk a konferenciát?

mindfulness iránt érdeklődőknek

meditációgyakorlóknak (buddhista, keresztény, jóga és más hagyomány szerint)

pszichiátereknek, pszichológusoknak

orvosoknak, ápolóknak és egészségügyi szakembereknek

pedagógusoknak

coach-oknak, trénereknek

Részvételi díjak

Csatlakozz Te is személyesen vagy ONLINE !

Regisztráció

 

RÉSZVEVŐI CSOPORT KORAI REGISZTRÁCIÓ
(2020.06.30-ig)
KÉSŐI REGISZTRÁCIÓ
(2020.08.25-ig)
HELYSZÍNI REGISZTRÁCIÓ
(2020.08.28.)
Kedvezményes diák 24 900 Ft 29 900 Ft 39 900 Ft
Személyes részvétel 34 900 Ft 39 900 Ft 49 900 Ft
Online részvétel és média csomag (felvételekkel) 34 900 Ft 39 900 Ft 49 900 Ft
Kedvezményes (MMKE, SE Magatartástudományi Intézet, TKBF, kedvezmény kóddal és előadón keresztül történő jelentkezés) 29 900 Ft 34 900 Ft 44 900 Ft

Személyes részvétel esetén + 5 000 Ft díj mellett kérheted az előadások felvételeit is!

 

COVID információ

Folyamatosan figyelemmel követjük a koronavírus helyzet alakulását.
Külföldi előadóink a koronavírus járvány miatt az előadások online megtartását vállalták.
Amennyiben a koronavírus helyzet miatt a rendezvényt el kell halasztani,
mindenkinek visszatérítjük a jegyek árát.